Calendari Activitats La Massa

  Dijous, 14 Novembre

"Quan fèiem servir ganyips i litines en les excursions d'alta muntanya" (Nutrició i hidratació a la muntanya)

Secció Muntanya

Conferència a càrrec de Daniel Cardona Pera, soci de la Secció Excursionista de l’Ateneu Santjustenc(SEAS) i del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), que ens parlarà de nutrició i hidratació a la muntanya.

Daniel Cardona Pera
Soci de la Secció Excursionista de l’Ateneu Santjustenc(SEAS) i del Centre Excursionista de Catalunya (CEC).

Darrerament s’han posat de moda la utilització de les begudes isotòniques i calòriques en els esportistes, sobretot els corredors de rutes d’alta muntanya, les anomenades ultra-trails. No parlaré d’aquest grup,que posen el cos en situacions límits. Si que ho farem de les begudes isotòniques, més utilitzades en les excursions d’alta muntanya.
Aquestes darreres les definirem quan la seva composició comporta 60- 70 g de hidrats de carboni/L:sucre simples de ràpida absorció com la glucosa; sacarosa(el “sucre” per exemple que posem al cafè amb llet); fructosa o sucres d’absorció més lenta( com són els hidrolitzats de midó: maltosadextrina). A més han de contenir entre 490-1150 mg de sodi/L( 22-50 mmols/L).
A partir d’aquesta definició, comentarem com ens hidratàvem i preníem calories, ara fa quasi 50 anys en les travessies d’alta muntanya. Ho fèiem tant malament?.


A les 19:30 a la sala d'exposicions de La Massa.

La Massa Centre de Cultura Vilassarenc | Mestra Viladrosa, 56 | 08339 Vilassar de Dalt | e-mail: lamassaccv@gmail.com