Calendari Activitats La Massa

  Dijous, 11 Abril

Avis Caminaires Castell la Popa, Sauva Negra

Secció Muntanya

Ens trobem al restaurat del Pinós, km. 43 de la ctra c-17. on dinarem. Agafarem els cotxes necessaris i d'allà us porto al inici de la ruta, a Rovira de Cerdans a 11km.

El trencant cap a la casa s'agafa des de la carretera de Sant Feliu de Codines pujant per una pista de 2.3 km. Haurem de pagar al pagès 3 euros per cotxe, es el que vaig pactar per ser un cami particular que s'ha de mantenir.

Sortim des d'una alçada i un emplaçament que permet tenir molt bones vistes.

Enfilem el coll de Prims i anem baixant cap a la Sauva Negre en un sender ombrívol de faigs cap a la font del mateix nom.
Girem cap a sud, i arribem a la casa Nova del Castell, masia desocupada on podríem esmorzar (haurem fet 4km)

Agafem direcció al castell de la Popa o de Castellcir, documentat al 1.014. Interessant per la seva gran estructura que conserva vàries edificacions, i la seva situació sobre la roca. Una mirada espectacular quan arribes.

Seguirem per camins i senders d'alzinars cap al Castell de Centelles. L'ultim tram és algo costerut i camí estret. (Hi ha una pedrera 300m. abans, on es poden esperar els qui no hi arribin). Hi han indicacions de les instal·lacions al voltant del Castell però per dins està tancat, sembla que en reconstrucció. S'arriba al mirador amb grans vistes del del nord fins al sud-oest.

Una sortida molt apta per a tothom.

Km. 11.56 km
Desnivell 306m.

Preu del menú Restaurant del Pinós 14,50, inclòs cafè, postres i beguda.

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/castell-de-popa-castell-st-marti-centelles-9276513

PUNTS DE TROBADA:
Els que sortim de Vilassar de Dalt Sorli Emocions 8 h.
Els que venen d’altres llocs; Aparcament restaurant El Pinós al peu de la carretera C17 direcció Vic després d’Aiguafreda i abans de Centelles a les 9 h.(Google Maps). per compartir cotxes i anar al punt de sortida caminada i que serà el restaurant que dinarem després.

Notes.
Porteu esmorçar,aigua, calçat i roba adequada.

PER PARTICIPAR A L’EXCURSIÓ CAL TENIR LA LLICÈNCIA FEEC VIGENT.

El senderista que participi en aquesta sortida declara que coneix els riscos generals de les activitats que es desenvolupen en el medi natural, que ha estat informat de tots els riscos específics d’aquesta activitat concreta i que accepta voluntàriament comprometent-se a col.laborar activament en el bon funcionament de l’activitat.

La Massa Centre de Cultura Vilassarenc | Mestra Viladrosa, 56 | 08339 Vilassar de Dalt | e-mail: lamassaccv@gmail.com