Notícies i actualitat de La Massa

Èxit de la 12a vetllada poético-musical

La Massa

El passat 13 de juliol, en els Forns Romans de la Fornaca, va tenir lloc, amb gran èxit de públic, la 12ª Vetllada Poètico-musical.

Després de la benvinguda, a càrrec de la Sra.Carola Lauró, Regidora de l’Ajuntament, de Joan-Lluís Zamora, President de la Massa CCV i de Jordi Casabona, coordinador de la Vetllada, es va procedir a la lectura de Poemes a càrrec de la Secció de Poesia de La Massa CCV, presentats per Teresa Casanova, coordinadora de la Secció de Poesia.
En segon lloc, el poeta convidat, Marc Romera, presentat per Jordi Casabona, va llegir fragments de la seva producció poètica.

A continuació, Mercè Tricás, coordinadora de l’Acte, va fer una presentació fotogràfica del país convidat, Senegal, explicant algunes característiques rellevants d’aquest país, de la seva geografia, la seva història i de la seva gent, destacant les seva riquesa cultural i la gran vitalitat d’una població que lluita per fer front a moltes dificultats socials i econòmiques.

El poeta recordat enguany era el senegalès Léopold Sédhar Senghor (1906- 2010), escriptor, acadèmic i primer president del Senegal independent, que va dedicar gran part de la seva brillant obra a posar de relleu els valors culturals i històrics de l’Àfrica negra.

Oumar Diallo, director de l’editorial Wanàfrica i coordinador de la contribució senegalesa de la vetllada i Saiba Bayo, politòleg -que va iniciar la seva intervenció amb una breu i il.lustrativa reflexió sobre la situació actual del Senegal- van ser els lectors de l’obra de Senghor.
La lectura de tots els poemes va estar acompanyada de la delicada i singular música de la kora (instrument tradicional senegalès) a càrrec del músic Nino Galissa.

En resum, una atractiva vetllada on aquesta especial combinació de poesia i música de kora, en una sala decorada amb vistosos teixits africans de mil colors, va captivar tothom.

Per acabar, la nit es va contagiar de la força i energia senegalesa amb les danses del grup Jimayoor.

A la sortida, la cooperativa senegalesa Diomcoop, ens va permetre apreciar bonics articles d’artesania i degustar menjars i begudes típiques del país, al temps que l’editorial Wanàfrica exposava una mostra de les seves publicacions.

En resum, la 12ª vetllada va ser sobretot un petit viatge a un país vitalista i divers, diferent però força proper. Els nombrosos assistents van sortir encantats.

Èxit de la 12a vetllada poético-musical

La Massa Centre de Cultura Vilassarenc | Mestra Viladrosa, 56 | 08339 Vilassar de Dalt | e-mail: lamassaccv@gmail.com