Notícies i actualitat de La Massa

2n Debat Sobre la Llengua Catalana

La Massa

Dissabte 12 de març, sota una llevantada persistent, una bona colla de persones ens vam reunir a la sala de la Massa per participar al 2n Debat Sobre la Llengua Catalana, titulat "Catalunya, un País en Deconstrucció?". El ponent va ser Jaume Vernet i Llobet, membre del Consell de Garanties Estatutàries. Vernet és una de les veus més prestigioses de Catalunya en dret constitucional i dret lingüístic.

Ens va fer un relat detallat de la gènesi del nou Estatut, especialment de les contradiccions internes -la desunió dels partits catalans- i externes -els procediments criticables de diverses institucions de l'estat. Per a ell, el pitjor ha estat la sentència del Tribunal Constitucional, plena d'irregularitats, contradiccions i d'aspectes poc democràtics.

Amb aquest panorama, el debat es va centrar en les alternatives de futur que ens queden. La majoria de les intervencions parlaven de la independència i de la seva possible viabilitat. També es van sentir molts retrets a la nostra classe política, gairebé sempre desunida i amb poca visió de futur.


Jaume Vernet, amb la seva vocació de pedagog, ens va fer reflexionar i ens va ajudar a "veure-hi clar" (amb permís de J.V. Foix).

Al final, malgrat la boira i la fina pluja que seguia caient, nosaltres vèiem clar que vetllades com aquesta són cada cop més necessàries per a una societat que necessita temps i espais de debat per crear opinió i enfortir el teixit social que, en definitiva, hauria de ser qui decidís el futur del nostre país. Gràcies Jaume.

La Massa Centre de Cultura Vilassarenc | Mestra Viladrosa, 56 | 08339 Vilassar de Dalt | e-mail: lamassaccv@gmail.com