Notícies i actualitat de La Massa

Crònica del segon concert del cicle de Clàssica al Teatre de la Massa, per Toni Oliva

La Massa

El passat diumenge la secció de música de la Massa CCV va assistir al segon concert del cicle de Clàssica al Teatre de la Massa. L'orquestra Arts Symphony va oferir un programa de luxe amb les Quatre estacions de Vivaldi a la primera part i el Souvenir de Florència de Txaikovski a la segona.

Un dels membres de la secció i president de La Massa CCV, en Toni Oliva ens explica les sensacions que els assistents van poder experimentar.

“Quan sento les Quatre estacions m'imagino un Vivaldi feliç dirigint la privilegiada orquestra de noies de l'Ospedale della Pieta. Aquelles virtuoses instrumentistes devien viure amb fascinació el lideratge del prete rosso i segurament eren capaces de produir les millors interpretacions musicals de l'època”, ens comenta. I afegeix: “diumenge a l'escenari del teatre els instruments moderns i l'entorn en general no convidaven a una immersió al principi del segle XVIII, però em sentia especialment proper a aquesta imatge. Els criteris interpretatius, l'articulació, les dinàmiques i els colors cercaven les sonoritats originals”.

El responsable de tot això que ens explica en Toni és Cristian Chivu, director i violí solista, molt ben acompanyat pels altres solistes i per l'orquestra en els tutti.

La segona part es va dedicar al Souvenir de Florència de Txaikovski.

“En realitat vam sentir un arranjament seu per a orquestra de cambra d'un sextet de corda. Conceptualment érem davant d'una peça pensada per a sis solistes que posava a prova doblement els músics de l'orquestra: havien d'afrontar passatges altament virtuosístics i, a sobre, fer-ho amb la cohesió exigible a un conjunt orquestral. Van superar el compromís amb gran solvència i aparent tranquil•litat, com si allò fos bufar i fer ampolles.”

El Teatre de la Massa, pràcticament ple, va respondre amb una ovació entusiasta que va merèixer una repetició dels darrers compassos del quart temps. El públic va quedar gratament sorprès i tal i com ens explica en Toni, “en sortir valia la pena observar les cares de felicitat del públic; i és que sabíem del cert que acabàvem de gaudir del privilegi de l'art de la música en la seva màxima expressió.”

Crònica del segon concert del cicle de Clàssica al Teatre de la Massa, per Toni Oliva

La Massa Centre de Cultura Vilassarenc | Mestra Viladrosa, 56 | 08339 Vilassar de Dalt | e-mail: lamassaccv@gmail.com