Notícies i actualitat de La Massa

Curset d'orientació amb Pep Mayolas

Secció Muntanya

Dintre del context de les activitats de formació que organitza la Secció de Muntanya de La Massa Centre de Cultura Vilassarenc aquest cap de setmana l'expert en el tema Pep Mayolas ha impartit un curset d'orientació en dues sessions: una de teoria i una de pràctica.

Sessió de teoria: el divendres dia 8 va fer una xerrada molt didàctica a la sala d'exposicions de la Massa CCV presentada amb mapes, brúixola i una exposició molt entenedora en una pissarra explicant els quatre conceptes bàsics d'orientació a la muntanya per saber interpretar un mapa: escala, equidistància, situació del nord i llegenda.
En Pep també va parlar dels diferents tipus de mapes, dels símbols que hi ha dibuixats, com llegir les corbes de nivell, com diferenciar un esperó d'una vall, com es dibuixen el mapes, de com la tecnologia actual s'aplica a la cartografia, i en definitiva de com orientar un mapa amb la brúixola.
Després de la teoria els assistents van fer nombroses preguntes que van complementar les explicacions.

Sessió de pràctica: el diumenge dia 10 una cinquantena de cursetistes han quedat a la Plaça del Teatre i mapa en mà han enfilat el Torrent Daniel. Després d'unes explicacions introductòries el grup s'ha endinsant al bosc de Can Mayolas intentant interpretar cada símbol que sortia dibuixat en el mapa que s'ha repartit a cada participant al curset. Han hagut d'identificar marges, zones de vegetació frondosa, espais erms, roques, torrents, mines, planes, fondalades, camins, senders, pistes, baumes, barrancs, fonts, etc.
El grup ha arribat fins a la Font d'en Dirol per fer un petit descans i continuar cap a Can Boquet i tornar cap al poble.

Curset d'orientació amb Pep Mayolas

La Massa Centre de Cultura Vilassarenc | Mestra Viladrosa, 56 | 08339 Vilassar de Dalt | e-mail: lamassaccv@gmail.com