Notícies i actualitat de La Massa

DEURES D'ESTIU. Paquita Cervera

Secció Poesia

En què consisteix la vida sense alegria de viure?

Jo, igual que la Teresa he buscat la paraula alegria, he volgut indagar una mica i m’han sortit tantes variacions! Tantes formes d’alegria que m’he centrat en el títol que he llegit “En que consisteix la vida sense alegria de viure?”.

L’alegria la podríem definir de moltes formes: joia, goig, il•lusió, optimisme, entusiasme... No acabaríem, la llista és llarga. L’alegria és una de les emocions bàsiques de l’esser humà, és un estat interior; qui la té sens dubte que la revela en la seva aparença, en el llenguatge, en fi, en tots els seus actes.
Tots coneixem persones angoixades, preocupades, acomplexades, persones amb pors... (com tots, en algun moment de la nostra vida hem patit) Cada vegada és més difícil topar-te em persones alegres, persones que sentin l’alegria de viure, més en aquests moments de crisis de tota mena: econòmics, religiosos, ètics, de valors...
Jo pregunto; que se’n treu de viure angoixats, preocupats, acomplexats, atemorits...? Doncs quasi m’atreveixo a dir que encomanar al proïsme aquest verí.
No és més bonic compartir l’alegria de viure o d’estimar al proïsme?
Aquest tema de l’alegria ja preocupava als antics. Hi ha un text bíblic de 180 anys abans de Jesucrist que diu el següent: No t’abandonis a la tristesa ni et turmentis amb neguits. L’alegria del cor és vida per a l’home i la joia li allarga els dies. Anima’t tu mateix i encoratja’t, i aparta ben lluny la tristesa, perquè la tristesa, ha perdut molta gent i no serveix de res.
Com podeu veure l’alegria ha estat sempre motiu de preocupació i d’investigació. Recordo, que ja fa temps professors de diferents universitats varen treballar per descobrir els beneficis que podia proporcionar el riure. També els metges s’han preocupat d’aquest exercici i han aconsellat a molts pacients teràpies de riure, diuen que és molt positiu i beneficiós.
Perquè ens costa tant riure si sabem que la tristesa perjudica la salut física i l’espiritual?
Convertim la nostra vida en un somriure constant, la vida en si mateixa és un generador constant d’alegria, deixem-la que ens amari i convertim l’alegria en una fidel comparsa de la nostra vida. El riure relaxa i allunya el mal humor i si no tenim res que ens faci riure, riem de nosaltres mateixos, això no fa cap mal. No obstant, allà on ens trobem, intentem fomentar un ambient on regni l’alegria, l’ humor, la distensió i el companyarisme. L’alegria de viure, l’alegria de compartir amb els altres la pròpia existència ha de ser potenciada, incrementada i enriquida. Així participarem en la creació d’una bona convivència.
Riem i el món riurà amb nosaltres. Hem de saber d’una vegada per totes que estar alegre és una decisió que sols nosaltres mateix podem prendre. Vivim la vida amb rialles i viurem molta anys!!!.

En el despatx de certa persona hi havia penjat un rètol amb aquesta inscripció: “Somriure no és pas ensenyar les dents. Somriure és mostrar l’ànima”.

I jo os dic: Gaudiu de l’alegria de viure, és el millor regal, de Déu.

Paquita Cervera. Agost del 2012DEURES D'ESTIU. Paquita Cervera

La Massa Centre de Cultura Vilassarenc | Mestra Viladrosa, 56 | 08339 Vilassar de Dalt | e-mail: lamassaccv@gmail.com