Notícies i actualitat de La Massa

Excursió a Berga

La Massa

Dissabte 17 de maig una colla de la secció de música vam anar a Berga per iniciativa del company Joaquim Miranda.
El seu amic i gran organista Joan Casals ens va fer de cicerone i ens va mostrar l'orgue romàntic de l'església de Sta. Eulàlia. Aquest instrument és un dels tres únics que es van salvar de la destrucció de la guerra civil.
Va mostrar-nos amb autèntica passió les possibilitats sonores dels seus registres i ens va permetre visitar l'interior de l'orgue. La sensació de veure les palanques, la manxa i la gran quantitat de tubs grans, petits, de metall i de fusta és increïble. Un orgue és com una brillant obra d'enginyeria on l'espai és aprofitat amb gran intel·ligència. Hom té la sensació de veure concentrades moltes solucions tècniques de mil·lennis de saviesa popular. Ben mirat, és un miracle que els humans hàgim estat capaços no només de pensar, sinó també de transmetre la saviesa i acumular-la durant generacions i generacions. La música n'és un dels millors exemples!
En Joan Casals ens va interpretar tres peces de Bach, Mompou i Mendelsohn de manera realment brillant. També van poder exercitar-se alguns membres de la Massa que ara ja poden dir que han tocat un orgue que és una joia del segle XIX.
Finalment en Joaquim Miranda va tocar el Virolai i nosaltres el vam cantar amb un punt d'emoció i molta, molta felicitat.
La sortida va acabar on calia: un restaurant! Un bon dinar dels que fan créixer l'amistat i la germanor ens va fer pensar que aquesta sortida s'ha de repetir tan aviat com puguem!

Podeu veure més fotos a:
https://www.facebook.com/pages/La-Massa-Centre-de-Cultura-Vilassarenc/465161140234907

Excursió a Berga

La Massa Centre de Cultura Vilassarenc | Mestra Viladrosa, 56 | 08339 Vilassar de Dalt | e-mail: lamassaccv@gmail.com