Notícies i actualitat de La Massa

La secció de música al Palau de la Música

Secció Música

Dijous 24 d'abril uns quants socis de la secció de música vam anar al Palau de la Música a sentir una versió del Rèquiem Alemany de Johannes Brahms. Els intèrprets eren l'orquestra simfònica del Vallès i diverses corals de tot Catalunya, entre les que hi havia el cor ciutat de Mataró, amb alguns bons amics entre els seus cantaires. Va dirigir Xavier Puig.
La gran massa coral, que amb prou feines es va encabir entre les muses de l'escenari del Palau, va projectar un so prodigiosament compacte, atesa la procedència diversa dels integrants. Les quatre veus sonaven ben equilibrades i amb timbre sòlid i brillant. Una de les principals dificultats de la partitura és que sotmet el cor a una gran exigència física, sense cap moment de repòs. És un tour de force que passa factura i els números finals (especialment el monumental sisè moviment) són sovint un petit calvari. No va ser el cas d'aquesta versió!
Xavier Puig va dirigir amb gran solvència, gest clar i gran empatia amb el cor i l'orquestra. El resultat va ser una versió molt solvent, fruit de l'esforç generós i entusiasta dels intèrprets.
Si Brahms hagués pogut sentir aquest Ein Deustches Requiem català s'hauria sentit molt orgullós de la seva obra més majestuosa i, com el públic assistent, s'hauria emocionat.

La secció de música al Palau de la Música

La Massa Centre de Cultura Vilassarenc | Mestra Viladrosa, 56 | 08339 Vilassar de Dalt | e-mail: lamassaccv@gmail.com