Notícies i actualitat de La Massa

Ruta prehistòrica de Céllecs. Trobada d'entitats excursionistes

Secció Muntanya

La ruta prehistòrica de Céllecs ha estat el marc de la segona trobada d’entitats excursionistes per la celebració del seu 130è aniversari.

Com a acte de reciprocitat a l’excursió que el passat octubre van organitzar el Grup Muntanyenc de la Lira Vendrellenca i el Centre de Llorenç del Penedès, aquest passat diumenge 16 de febrer un nombrós grup d’excursionistes d’ambdós clubs es van reunir amb els de La Massa Centre de Cultura Vilassarenc a Sant Bertomeu de Cabanes per fer la ruta prehistòrica dels dòlmens de Céllecs, dins els límits del Parc Serralada Litoral. A la trobada també hi va participar la Federació d’Ateneus de Catalunya.

L’excursió, organitzada per La Massa, Centre de Cultura Vilassarenc va comptar amb la col·laboració de dos guies d’excepció; en Toni Marí, Responsable del Centre de Documentació del Parc Serralada Litoral i l’Enric Ortega, Director del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, que van il·lustrar els assistents amb una rica interpretació antropològic-històrica, dels monuments megalítics que van tenir ocasió de visitar, així com de les característiques geològiques i medio-ambientals que contribuïren a la formació de la Serralada Litoral.

Després de l’excursió els participants van gaudir d’una visita al teatre de La Massa, obra de Rafael Guastavino del 1881, rehabilitat per Ignasi de Solà-Morales el 2002, que forma part del patrimoni arquitectònic de Vilassar de Dalt.

Com a cloenda es va celebrar un dinar que va aplegar als participants al recentment restaurat bar de La Massa on hi va haver ocasió de estrènyer els lligams entres les entitats, que van acomiadar l’acte refermant la voluntat de donar continuïtat futura a aquestes activitats conjuntes.

Ruta prehistòrica de Céllecs. Trobada d'entitats excursionistes

La Massa Centre de Cultura Vilassarenc | Mestra Viladrosa, 56 | 08339 Vilassar de Dalt | e-mail: lamassaccv@gmail.com