Notícies i actualitat de La Massa

Segon concert del Cicle de Jazz i Poesia

La Massa

El passat dia 19 de març es va celebrar el segon concert del Cicle de Jazz i Poesia a Vilassar de Dalt. Va ser un concert intimista, en el qual Guillermo Rozenthuler ens va sorprendre des de l’inici amb la seva entrada cantant una melodia a cappella, fins al final amb els seus arranjaments de cançons tan conegudes com Ayer, fins al maridatge de tonalitats llatines i brasileres amb ritmes molt més atàvics, gairebé africans. Va desplegar una impressionant gamma de recursos tècnics tant amb la veu com amb la guitarra, fet que va portar-nos de sorpresa en sorpresa: d’una melodia angelical xiuxiuejada amb veu de falset passava a un contundent discurs vocal reforçat amb una guitarra usada gairebé com instrument de percussió. A això hi va contribuir de forma excel.lent Stephen Keoghs, que aquesta vegada acompanyava la veu i la guitarra de Guillermo amb el ritme profund i precís d’un timbal. Era un conjunt subtil i de gran equilibri de plans sonors.


Però si la música va tenir una càlida acollida, la poesia va arrodonir l’acte. Joaquima Pujol va llegir dos excel·lents poemes clàssics catalans, d’Apel.les Mestres i Serafí “Pitarra”. Però certament les lectures de Màrius Sampere van dotar a la vetllada d’una incomparable rotunditat. Màrius Sampere, d’entrada un avi de mirada alegre però posat fràgil, quan comença a llegir, a explicar els seus poemes, ens sorprèn desplegant un devessall d’enèrgia inesgotable. Les seves mans tremoloses i la seva veu de baix van dibuixar paraules i sentiments en l’aire de la sala. I malgrat que molts dels poemes que va escolllir parlaven de la mort, veient-lo com els recitava, es van convertir per als assistents en un cant a la vida. Com va dir Jordi Casabona en la presentació de l’acte, la seva poesia s’ha intentat classificar de diverses formes, però si n’hi ha alguna d’especialment rellevant és que se’ns fa humanament propera. El públic va acomiadar el poeta català en vida més guardonat amb un llarg i càlid aplaudiment.


Aquest concert, que va ser gaudit per més de 60 persones, consolida el Cicle de Jazz i Poesia de Vilassar de Dalt que es va iniciar el passat 21 de gener i que seguirà el proper dia 30 d’abril, aquesta vegada al Teatre de La Massa.

IMG_0681.jpg  IMG_0681.jpg   (2 MB)

IMG_0686.jpg  IMG_0686.jpg   (2 MB)

Segon concert del Cicle de Jazz i Poesia

La Massa Centre de Cultura Vilassarenc | Mestra Viladrosa, 56 | 08339 Vilassar de Dalt | e-mail: lamassaccv@gmail.com