Notícies i actualitat de La Massa

Tast "Vi i formatge, grans companys de viatge"

La Massa

El divendres 10 de juny ens vam trobar a la sala de la Massa per fer una degustació molt especial, "Vi i formatge, grans companys de viatge". El mestre Ricard Salgado, que ens havia ofert un inoblidable tast de cerveses fa un any, ens va proposar un maridatge a quatre nivells, a base de formatges, vins, acompanyaments i, també, de pans variats. Un parell d'exemples serviran per tenir més clar de què es tractava: un formatge Garrotxa amb vi blanc de l'Olivera, pebrot del piquillo i crackers o un gran Compté amb cava (també de l'Olivera), pera i pa Aldeà. En Ricard ens va demostrar, un cop més, que la inventiva, l'experimentació, la imaginació, permeten obrir nous camins en el plaer gastronòmic. Allò tan habitual de combinar formatges i vi negre és un recurs, a més de massa vist, poc adient en general. Els vins blancs, els dolços, els caves o la cervesa permeten incrementar el gaudi dels bons formatges sense emmascarar els gustos, potenciant-los de manera deliciosa.

Els assistents vam anar descobrint les sorprenents possibilitats de la combinació amb comentaris que, un cop trencat el gel, van esdevenir explícites exclamacions de plaer. Sí, ens ho vam passar molt i molt bé.

Finalment, una darrera proposta: agafeu un tros de formatge Old Amsterdam, li afegiu un bon pa de cereals, un tall de cecina de Lleó i us el preneu amb calma amb un bon acompanyament (és a dir, una persona que us acompanyi agradablement). Ep!, i per beure? Naturalment, una potent cervesa La Trappe.

La Massa Centre de Cultura Vilassarenc | Mestra Viladrosa, 56 | 08339 Vilassar de Dalt | e-mail: lamassaccv@gmail.com